Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Playtones i Melodifestivalen

Playtones tävlar i Melodifestivalen. Det dansanta rockabillygänget har haft bra flyt i tv-tävlingar. Förra året vann orkestern SVT:s ”Dansbandskampen”.

Annons

Dansbandsstjärnorna Lasse Stefanz är redan klara. Nu förstärks Melodifestivalen 2011 med ytterligare en dansorkester. I lördagens avsnitt av SVT:s ”Dansbandskampen” tillkännagavs att den rockabillyinfluerade gruppen Playtones ansluter sig till tävlingens artister.

– Vi gör en låt som heter ”The king” och är skriven av Fredrik Kempe och Peter Kvint. Den är rockbaserad med en liten släng av rockabilly, säger Playtones sångare Stefan Jonasson.

Playtones kommer från Kallinge i Blekinge och bildades 2008. Gruppens karriär fick en raketstart när de vann ”Dansbandskampen” förra året.

I tävlingen överraskade de genom att framföra Alexander Rybaks ”Fairytale”, den norska vinnarlåten från schlager-EM 2009.

– Christer Björkman gillade att vi gjorde ”Fairytale” och flaggade redan då för att han ville ha med oss i Melodifestivalen. Vi var lite osäkra, men sedan fick vi den här låten som verkligen är väldigt bra, säger Stefan Jonasson.

Lasse Stefanz spelar countryinfluerad dansmusik och har satt fart på de svenska dansbanorna sedan 1967. Stefan Jonasson vill inte spekulera i Playtones chanser att bräcka dansbandsveteranerna.

– Jag tycker bara att det är roligt att två orkestrar från danssvängen är med i Melodifestivalen. Vi hoppas att vi kan ta oss långt i tävlingen. Målet är att hamna topp fem. Vem som vinner vet man aldrig, säger han.