Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Playmobil Interactive Pirates

/

(Mindscape)

Ålder: 3+

Format: DS

Genre: Plattformsäventyr

Annons

Betyg: 3 Lego har gjort stor succé med sina satsningar på spelsidan. ”Lego Star Wars”, ”Batman” och ”Indiana Jones” har alla blivit kioskvältare bland den yngre publiken (och till och med en del av de äldre spelarna).

Nu vill leksakstillverkaren Playmobil också ha en del av kakan. I ”Playmobil Interctive Pirates” använder man sig av samma charmiga grafik och ordlösa dialoger som i Legospelen, men här utspelar sig äventyren till mesta dels i klassisk 2D-vy.

Med tanke på den kraftigt nedskruvade svårighetsgraden så är det här inget att ha för dem som har några spel under bältet, men för de allra yngsta så är det inte alls ett dumt förstaspel.

I din jakt runt de Karibiska öarna finns det gott om chanser att tjäna in guldpengar och sköter du dina kort rätt så har du till slut räddat den bortrövade sjöjungfrun. Dessutom finns mängder av enklare minispel, till exempel tärningsspel med insats, där du kan dryga ut kassan och ta en paus från äventyren på ”de sju haven”.

Den skämtsamma attityden och variationen, gör de interaktiva piraterna till en riktigt trivsam bekantskap. Som en mer barnvänlig version av ”Sid Meiers Pirates”, helt enkelt.

Mer läsning

Annons