Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plastpåse kan binda misstänkta till inbrott

En plastpåse kan knyta fem män till inbrottet på Ica i Hede natten mot i måndags. Männen greps i Mora i måndags eftermiddag och sitter anhållna misstänkta för häleri.
I deras bilar hittades både pengar och frimärken, samt en plastpåse från Ica i Hede.

Vid inbrottet på Ica i Hede försvann värden för runt 300000 kronor. Pengar och frimärken. Inbrottstjuvarna saboterade larmet utan att det löstes ut och skar upp kassaskåpet innan de försvann. Enligt polisen gjordes inbrottet någon gång mellan 22:50 och 00:50, natten mot måndagen.

Måndag eftermiddag greps så fem män i Mora. De färdades i en röd Volvo V60 och en röd Opel Vivaro och stoppades av polis för en rutinkontroll. I bilarna hittades pengar, frimärken och en plastpåse, från just Ica i Hede.

– Det kan naturligtvis röra sig om rena tillfälligheter, men summan stämmer ungefär med vad som stals vid inbrottet i Hede. Vi håller nu på och kontrollerar frimärkena mot anmälan efter inbrottet. Och plastpåsen kan de naturligtvis ha fått när de handlat eller på något annat sätt, säger Agneta Brovenius, förundersökningsledare på polisen i Östersund.

Polisen kontrollerar också skospår från Hede mot de skor som männen hade på sig, hittills utan resultat. Även andra tekniska spår som polisen hittat jämförs mot vad som hittats i bilarna som männen greps i.

– Vi vill gärna att folk hör av sig med tips som kan ha att göra med inbrottet i Hede. Bilar som står övergivna, kläder som slängts i skogen, allt kan vara av intresse, säger Agneta Brovenius.

Ett tips handlar om en silvergrå BMW som körde väldigt fort från Hede mot Långa, vid ungefär samma tid som inbrottet.

Flera liknande inbrott har begåtts runt om i Mellannorrland de senaste månaderna. I Harmånger, Rörbäcksnäs och Bruksvallarna, där hela kassaskåpet stals. Men om det finns något samband mellan inbrotten eller om de fem männen har något att göra med dem, är för tidigt att säga.

– Jag behöver fler resultat innan det går att säga att männen är misstänkta även för inbrott, säger Agneta Brovenius.