Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Plastic paradise”/I'm On TV

(Groover recordings)

Annons

”En glesbygdsböna, snart tvåbarnsmor och kommunal EU-byråkrat med popstjärnetendenser.” Det är så Sofia Nordström bakom artistnamnet I'm On TV, med rötterna i Lit, presenterar sig själv i en twitterintervju på tram7.se

Nu när hon debuterar med albumet ”Plastic paradise” är det låten ””Must get away” som fått mest uppmärksamhet då den är specialskriven av Annika Norlin. Det är lite synd eftersom de bästa spåren, som ”Düsseldorf 1945” och ”Plastic paradise” är skrivna av Sofia själv. ”Must get away” osar alldeles för mycket Norlin, som även står för stämsången, och flyttar tyvärr fokus från I'm On TV:s eget sound.

Skivan, som innehåller ett flertal glada indiepärlor, förvaltar arvet efter 90-talets största som Popsicle och Bangles väl. Den förtjänar en genomlyssning och det skulle inte förvåna mig ett dugg om I'm On TV snart blir ett stående inslag på någon P3-lista. Det som drar ner betyget är att Sofia Nordströms röst tenderar att låta lite gnällig och tjatig efter ett tag. Men annars: En lovande debut.

Annons