Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planer på sporthall på is

I mer än tio år har det funnits planer på en sporthall i Svenstavik. Men inte heller nu ser idéerna ut att bli veklighet – inte med kommunen som byggherre i alla fall.

Ända sedan mitten av 90-talet har det funnits en önskan bland Svenstaviksborna att bygga en ny sporthall på orten. Ett flertal medborgarförslag har lämnats in till kommunen och företagarna på orten har själva tagit ett första initiativ till ett bygge. Men projekten har varje gång hamnat på is och inte slutförts.

I februari 2003 lämnade Tove Eriksson från Hoverberg in ett medborgarförslag där hon föreslog en utbyggnad av badhuset samt sporthallen i Svenstavik. I början av september i år behandlade kommunstyrelsen förslaget.

Och det ser inte heller nu ut som det kan bli någon ny sporthall i Svenstavik. Kommunstyrelsen har avslagit förslaget med motiveringen att kommunen just nu står inför andra stora investeringar. Frågan kan dock tas upp till prövning när det ekonomiska läget förbättrats, anser politikerna.

På tisdag ska kommunfullmäktige säga sitt i frågan.