Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planer på nytt seniorboende i Dvärsätt

Det nya bostadsområdet Sandnäset sjöstad i Dvärsätt är inne i byggetapp två.

Och nu lanseras planer på ett seniorboende med 16 bostadsrätter.

Det har byggts en hel del i strandområdet längs Storsjön i Dvärsätt. I etapp två ska sammantaget 22 villor och fastigheter med plats för 20 lägenheter uppföras.

Håkan Torén, vd på byggföretaget Toréns, har dock fler planer.

– En bit av det planlagda området är öronmärkt för flerfamiljshus. Där har jag en liten tanke att bygga ett hus som kanske kunna bli någon form av seniorboende eller äldreboende, säger han till LT.

– Det handlar absolut inte om någon vårdinrättning utan ett boende för sådana farbröder som mig som klarar sig själv men som kanske vill kolla blodtrycket varannan dag eller nåt.

Hela området kommer att omfatta upp till 60 villatomter och planen är att 16 bostadsrätter byggs i en fastighet för äldre.

– Det ska inte bli så stora lägenheter utan snarare bli ett följsamt byggande där varken avgift eller insats blir så superhög.

Håkan Torén pratar om idéer som att bygga två huskroppar som binds samman med ett glastak så att det blir en innergård mellan husen.

Men han kan inte säga när ett bygge kan komma igång.

– Det vet jag inte. Vi måste hitta spekulanter först.

Samtidigt påpekar Torén att flera privata bostadsintressenter har ringt och undrat när han ska sjösätta sina planer.

– Ja, visst är det så, men om man har 16 lägenheter kan vi inte sätta igång med mindre än att vi har 12 som har tecknat avtal.

Marknadsföringen kommer emellertid att rulla igång inom kort.

– Jag tänkte lansera det här i höst.