Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plagierade sig själv

Lärarens avsikt med uppgiften var att utveckla studenternas förmåga att uttrycka sig i skrift. En students arbete uppmärksammades inte av kontrollverktyget Urkund och skulle inte ha upptäckts om inte opponenten skrivit att texten var återanvänd.

Studenten i sin tur säger att den inte trodde att det vara otillåtet att återanvända text som den själv skrivit vid ett tidigare tillfälle. "Det skulle vara märkligt att citera sitt eget arbete och av det skälet avstod denne att göra det". När studenten blev medveten om reglerna insåg denne att det skulle bli omöjligt att hinna välja nytt ämne. Därför valde studenten ändå att lämna in arbetet trots att det innehöll återanvänd text.

Påföljd: Avstängning i tre veckor, "förseelsen är ny i nämndens praxis och att den i jämförelse med normalt plagiat får bedömas vara något lindrigare".