Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PIXIES

"Indie Cindy"
(Pixiesmusic/PIAS)
Bästa låt: "Greens and blues"

Pixies var världens viktigaste rockband i slutet av 80- och början 90-talet. Det som Black Francis och de andra gjorde på fyra album inspirerade artister som Weezer och PJ Harvey samt inte minst Nirvana.

Bandet splittrades 1993 men har spelat tillsammans igen sedan 2004 och nu samlar Pixies ihop det senaste årets tre ep:s på ett album - det första med ny musik sedan "Tromp le Monde" från 1991.

Och överraskande nog är "Indie Cindy" överlag väldigt bra - musikaliskt och låtmässigt kanske inte klass med "Doolittle" men väl med "Bossanova" - även om skivan förstås inte kommer att få en tillnärmelsevis lika viktig roll i rockhistorien.

Här finns allt från fantastiskt kvalitativa poplåtar som "Greens and blues", som flirtar med just Weezer i såväl melodi som titel, till väldigt klassisk avig Pixies-rock som "Magdalena 318".

Som helhet blir albumet möjligtvis aningen baktungt men det vägs upp av ljusglimtarna som är både många och starka.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se