Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pirater för HBTQ

HBTQ-personer är kraftigt överrepresenterade när det gäller psykisk ohälsa.  Diskrimineringen av homosexuella och transpersoner skapar mentalt och  känslomässigt lidande. Självmordsrisken är mycket högre för  HBTQ-personer än andra. Mer än en tredjedel av alla homosexuella ungdomar har någon gång  försökt ta livet av sig.  

Miljöpartiet har motionerat i riksdagen om ungas allt större psykiska ohälsa. Det är ett angeläget ämne nu när allt fler ungdomar har självmordstankar och självskadebeteende. Men tyvärr har Miljöpartiet helt missat HBTQ-perspektivet.

Kuratorer och psykologer får en mycket begränsad utbildning i  hur de ska hantera frågor kring sexualitet och könsidentifiering. Sakta men säkert har skolan rört sig från en heteronormativ utgångspunkt, men när det gäller psykisk ohälsa ligger skolan fortfarande efter – vilket är olyckligt då just dessa  människor behöver hjälpen allra mest.  

Piratpartiet vill öka fokuset på utbildning i HBTQ-frågor för kuratorer och psykologer. Vi vill även utöka antalet kuratorer i skolorna så att alla elever som behöver hjälp kan få det.

Oli, Piratpartiet Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel