Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Pinsamt för Ica”

– Fortfarande har inte Ica kunnat ge oss ett vettigt svar vad blöjorna innehåller som orsakat Marias rodnad och svullnad. Den här historien är pinsam för Ica.

Det säger Marias mamma angående dotterns reaktion på Icas blöjor

I tisdags hade LT ett reportage om Maria, 8 månader från Ås, som fick sitt underliv uppsvällt av Icas blöjor. Då fick vi inte tag i någon på Icas kundtjänst som kunde ge oss upplysningar om blöjornas innehåll, men nu har ett svar kommit direkt från SCA:s informationsavdelning. Det är SCA som levererar blöjorna till Ica.

"I grunden kan man säga att blöjan består av material som kommer från massafibrer eller oljebaserade material i olika kompositioner beroende på funktion och behov" skriver SCA bland annat.

I svaret fortsätter SCA sedan att tala om hur blöjan är uppbyggd av olika komponenter. Däremot finns det inget svar om någon kemikalie har använts vid tillverkningen.

– Det är fortfarande ett nonsenssvar, säger Marias mamma. Jag hävdar att Ica inte har en aning om vad deras produkt innehåller. Den här historien är pinsam för Ica, säger hon.

På Icas presstjänst säger Staffan Ekengren att det vore bäst om Maria fick genomgå ett allergitest, så att läkare kunde få se om det var något som flickan inte tål. Han säger också att det är ingen som vet om det verkligen är blöjorna som orsakat reaktionen.

– Det är en helt bakvänd väg att gå, säger flickans mamma. Maria har aldrig haft någon form av allergi tidigare och att låta henne genomgå en test med en massa nålar i ryggen verkar helt befängt. Vad skulle i så fall läkaren leta efter? Det måste vara bättre att vi fick en lista med de kemikalier som fabrikanten använder istället.

På frågan om Ica varit med om något liknande tidigare, så säger Staffan Ekengren att han aldrig hört talas om det.