Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinnens skidskola satsar på tävlingsåkning

Efter nästan 60 år tar Pinnens skidskola steget till tävlingskidåkning och flyttar från Hamrafjället i Tänndalen till Funäsdalsberget.

– Jag har jobbat som skidlärare i 40 år. Nu vill jag ägna mina sista yrkesår åt det som jag tycker är roligast, nämligen tävlingsåkning, säger Per Wilhelmson, son till ”Pinnen” och en av ägarna i familjeföretaget.

– Funäsdalsberget har en av Sveriges bästa förutsättningar för just det så jag kan inte få ett bättre jobb. Jag ser fram emot att samarbeta med Sveriges bästa alpina åkare och alla unga, lovande talanger, fortsätter Per Wilhelmson som är en utav ägarna i familjeföretaget.

Pinnens skidskola startades av pappa Sven-Erik ”Pinnen” Wilhelmson i Riksgränsen 1947. När den första liften öppnade på Hamrafjället i Tänndalen 1952 flyttade skidskolan dit. Idag ägs Pinnens av Per, Lena och Jens Wilhelmson och deras mamma Ann-Marie ”Lillan” Wilhelmson. När man nu tar steget till tävlingsåkning på Funäsdalsberget flyttar man också tillbaka till ursprunget eftersom man drev en mindre skidskola även här på 1950-talet.

– Vårt föräldrahem ligger precis vid foten av Funäsdalsberget och den äldsta backen, som tack vare den kommande gondolbanan kommer att öppna igen.

– Pers kunnande och breda erfarenhet blir en värdefull tillgång i den fortsatta utvecklingen av skidupplevelsen på Funäsdalsberget, säger Jens Wilhelmson som är driftschef för Funäsdalens Alpina AB.