Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pimpelpremiär på Holmsjön

Pimpelfiskarna hade premiär på Holmsjön, i trakterna av Singsjön och Brunflo i helgen.

Isborrarna åt sig igenom isen och efter en stund fastnade de första rödingarna på kroken, lockade av maggot. Största fisken, en regnbågsforell på 2,8 kilo, drog Stig Engström upp.

– I och med att den var ganska lugn gick det bra att få upp regnbågsforellen ur hålet. Det är min första fisk av den är storleken, säger Stig.

Första besöket på en frusen sjö i samband med pimpelfiske var det för Fang Brändström som flyt tat från miljonstaden Beijing i Kina och bor här sedan några år.

– I dag fick jag min första fisk på pimpling, det var jättespännande, säger Fang.

Hon undervisar i kinesiska på gymnasiet i Östersund och pratar god svenska, men när rödingen kom upp blev det också några kinesiska glädjeuttryck.

Den allmänna uppfattningen var annars att det var trögfiskat i lördags. Några besökare som hade koll på barometern såg att det slagit om från hög- till lågtryck tre gånger på tolv timmar och det brukar inte gynna fisket.

Några besökare hade åkt från Hammarstrand.

– Det nappar så pass att man slipper falukorven, tyckte en och hans kompis Ivar Vestin drog upp tre rödingar innan pimplarna började dra sig tillbaka för dagen.

– Det här är längsta stället att åka till från Hammarstrand för en pimpelpremiär. Första januari är det premiär på Landösjön och dit åker jag nästa gång, säger Ivar Vestin.