Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pimpel-SM avgjordes i helgen

Det blev svårfiskat under helgens pimpel-SM på Revsundssjön. Nordanvinden blåste hård och kall men det var inget som bekom sportfiskarna.

– Det här är på liv och död, säger Thomas Larsson som tävlade för Sveg.

Annons

Om nu någon trodde att pimpel-SM handlade om kaffetermos, ostmackor och friluftsliv så är det helt fel. Det här är allvar och lika seriöst som vilken idrottstävling som helst. Över 500 sportfiskare hade kommit till Bräcke för att delta i helgens tävlingar.

– Många av de tävlande är extremt vältränade och tävlar också i olika uthållighetssporter, säger Lennart Jonsson från Sundsjöfiskarna.

Bräckeklubben Sundsjöfiskarna stod för årets arrangemang och tävlingarna hölls på Revsundssjöns mycket glatta is där broddar var ett måste. Lördagens nordanvind gjorde det besvärligt för deltagarna i den individuella tävlingen.

– Det är extremt svårfiskat när det är blankis, sol och nordanvind, fisken blir skygg och gömmer sig, säger Esa Kölegård från Sundsjöfiskarna.

Då klubblagstävlingen skulle avgöras på söndagen hade det snöat ett tunt lager och vinden hade mojnat men fisket gick lika trögt ändå. Många hördes sucka lite uppgivet medan de skyndade vidare för att borra upp ett nytt hål. Upp till 200, kanske 300 hål kan en tävlande hinna med att borra upp. Och det med handkraft enligt tävlingsreglerna.

Timo Jumisko tävlandes för Södertälje SFK vann klassen för herrseniorer men var också den av samtliga deltagare som drog upp mest fisk. 14 690 gram abborre lyckades han dra upp på fyra timmar.

* Vad gör ni med alla abborrar?

– Det är en man ifrån Ånge som tar hand om all fisk, det blir djurfoder, men eftersom vi har så pass stora abborrar här så blir det en hel del filéer också, säger Lennart Jonsson.