Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pigga 60-åringar tar cykeln genom Sverige

Vissa tar det lugnt på semestern. Andra ägnar den åt att trampa Sverige runt – som det gäng 60-åringar LT möter på Vallsundsbron.

– Det har tagit en dryg vecka att cykla hit från Skåne, säger Göran Bengtsson.

Cykelsällskapet, bestående av två skåningar och två Hotingbor, lämnade Skåne förra söndagen med Stora Blåsjön som slutmål.

Där har nämligen Göran Bengtsson en stuga.

– Vi tänkte att det kunde vara en rolig grej att cykla dit tillsammans, säger han när Länstidningen träffar långtramparna vid Vallsundsbron.

Målet för dagen är Strömsund, innan den sista dagsetappen upp till nordligaste Jämtland väntar.

– Det kommer att bli en tuff avslutningsdag om vi ska ta oss ända upp till Blåsjön, men vi tror ändå att det är möjligt, säger Göran.

Hittills har de cyklat mellan tio och femton mil per dag – inte illa med tanke på att de fyra alla är kring 60 år gamla och dessutom tar sig fram på helt vanliga standardcyklar.

– Det är kanske inte så många som får för sig att göra en sån här resa vid vår ålder, säger Sylve Sturesson.

– Men sedan är vi väl inga fartåkare heller, vi cyklar mest för att det är kul.

Av de fyra har Clas Esserud och Anders Danielsson turats om att köra den följebil sällskapet har med sig, medan Göran och Sylve trampat precis hela vägen från Skåne.

– Göran är vältränad och springer en hel del marathonlopp, men jag har inte tränat överhuvudtaget. Det börjar kännas lite i kroppen nu, konstaterar Sylve innan det är dags att trampa vidare norrut.