Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pieter ten Hoopen nominerad till Scanpix stora fotopris

Pieter ten Hoopen, Moa Karlberg och Niklas Larsson är nominerade till Scanpix Stora fotopris, ett stipendium på 100 000 kronor.

Annons
Pieter ten Hoopen, Moa Karlberg och Niklas Larsson är nominerade till Scanpix Stora fotopris, ett stipendium på 100 000 kronor.

"Touche-Moi" heter Pieter ten Hoopens projekt om Stockholm som är ett av tre bidrag som har chans att vinna Scanpix stora fotopris. som är

Moa Karlbergs projekt "Ser dig se mig" handlar om hur man som fotograf kan komma människor så nära som möjligt och fortfarande hålla sig på rätt sida av lagen. Det handlar om den ökade kontrollen av individer i Sverige.

Niklas Larsson har under två år följt Mikael Andersson, som föddes utan armar och ben.
- Jag vill visa Mikaels vardag i bilder för att inspirera andra människor. Han visar att det faktiskt går att övervinna de flesta problem man ställs inför i livet. Trots att han är född utan armar och ben så lever han ett lyckligt familjeliv med sin fru och sina tre barn. Han är en framgångsrik företagare som utan assistent reser landet runt och föreläser om positivt tänkande.

Juryn består av Lars Fahlén, Greger Ulf Nilson, Ayperi Karabuda Ecer, Anna Clarén och Peter Claesson. Vinnaren utses den 26 november.


/Magnus Fröderberg

Mer läsning

Annons