Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pichler återvänder till Sveriges landslag

Succétränaren Wolfgang Pichler återvänder till Sveriges landslag. Den populäre tysken kommer att ingå i en ny mentorgrupp.

Beskedet kommer överraskande. Bara för någon vecka sedan berättade nye förbundskaptenen Johan Hagström att han inte avser att ta hjälp av Wolfgang Pichler i nästa års landslagssatsning.

Nu berättar Ingemar Arwidson, generalsekreterare i skidskytteförbundet, att Wolfgang Pichler ändå kommer att ingå i ledarstaben.

– Vi kommer att ha en mentorgrupp med H-C Holmberg på Vintersporcentrum, någon person på SOK och Wolfgang Pichler.

Pichler?

– Ja, jag har en ständig dialog med Wolfgang. Han vill inte åka runt på varje tävling i världscupcirkusen, men han vill bidra med ett mentorskap och vara rådgivare till vårt landslag. Inte minst i uppladdningen inför olika mästerskap.

Rent konkret har förbundet och Wolfgang Pichler gjort upp en prognos på hur mycket han ska hjälpa landslaget under nästa år. Rent fysiskt kommer Pichler att vara på plats i cirka 20 dygn.

– Det är överenskommelsen. Just nu har han även en vanlig anställning eftersom han återgått till tulljobbet. Wolfgang kommer att vara med på vissa träningsläger. Sedan finns han alltid till hands på telefon, säger Ingemar Arwidson.

Vissa hade kanske velat ha haft Wolfgang Pichler i en ännu större roll, men där är Arwidson bestämd.

– Jag tror att han med det här upplägget har en alldeles idealisk roll. Wolfgang blir stödet i bakgrunden.

Herrlandslagets Christofer Eriksson gillar beslutet att ta tillbaka Wolfgang Pichler till Sverige.

– Jag tror att det är bra. Han sitter på mycket kunskap och är besatt av skidskytte. Det är inte som att han tar det här bara som en hobby utan han brinner för skidskyttesverige. Vi behöver engagerade ledare.

Vilken kan ha störst nytta av Wolfgangs comeback: ni åkare eller alla tränare?

– Ja, du... det vet jag inte. Men det är bra för ledarna som kan bolla idéer och sedan kommer det även oss till nytta.