Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Philip och Fredrik tar över Åreguiderna

Åres äldsta upplevelsebolag Åreguiderna har fått nya ägare. Philip Harlaut och Fredrik Öberg heter de två nya delägarna som köpt det 25 år gamla Åreföretaget.

Åreguidernas vanligaste arrangemang är att ta ut grupper på skoteråkning, så nya skotrar ingår när de nya ägarna tar över det gamla välkända eventbolaget. Men skoter är inte allt, vinprovning och guidad skidåkning ingår också i utbudet, berättar de nya ägarna.

Philip Harlaut, som gått alpint skidgymnasium i Järpen och eventutbildning i Åre, har länge velat driva företag, men sitta på kontor är inte hans grej.

– Att ta över Åreguiderna är en gammal dröm för mig som nu går i uppfyllelse, säger han.

Fredrik Öberg beskriver sig själv som en hängiven skoteråkare som senaste året jobbat som cykelbud i Stockholm. Även han har eventbakgrund.

Åreguidernas förre ägare, Christer Swensson, kommer att finnas kvar en tid för att, som det heter, säkra kontinuiteten. Dessutom kommer Philips pappa Erik Harlaut att assistera med vinprovningar och affärsmannaskap.