Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Philip drömmer om ny hall vid Åre strand

Skateboard, BMX, klättring men även skidor och gymnastik.
Philip Harlaut vill få med sig Åreinvånarna på att bygga en ny allaktivitetshall och hoppas få in förslag via en ny hemsida.
– Vi har lagt upp det publikt på nätet för att få in fler synpunkter. Vi vill att så många som möjligt kommer med, säger han.

Annons

Sedan i tisdags har en hemsida funnits på nätet med information om planerna på en "allaktivitetssporthall" i centrala Åre. En serie ritningar visar en hall i tre plan med plats för bland annat skateboardpark, klätterväg, studsmattor och skumgummigrop – så kallad foam pit – för hoppträning med till exempel skidor och snowboard.

Bakom projektet står Tony Wallin, känd lokal entreprenör i Åre med bland annat ziplinebanor på "sitt samvete" och skid- och MTB-profilen Philip Harlaut. Philip Harlaut understryker att än så länge är man på ett tidigt stadium och inga beslut om exempelvis placering har tagits. Han uppmanar intresserade att gå in på hemsidan och komma med förslag.

När kom ni på den här idén?

– Destinationsbolaget samlade ihop en stor grupp människor för ett möte om vad som kunde göras nere på Åre strand. Då visade det sig att både jag och Tony haft liknande tankar.

Var vill ni att hallen ska ligga?

– En dröm vore att den låg nere på Åre Strand bakom Coop. Det hade varit ett drömläge.

Har ni haft någon kontakt med kommunen?

– Vi har varit i kontakt med representanter för kommunen och haft en dialog. Vi har inte fått något klart. Men de har tagit vår idé vidare för att titta på det.

Hur ser det ut med kostnaderna för en sån här hall?

– Vi har räknat lite och även skickat ut förfrågningar till byggbolag för att få en offert och även kontaktat många andra hallar för att se vad de har för driftskostnader. Men vi har inga siffror som är riktigt klara.

Vad behövs för att det ska bli verklighet?

– Många är positiva till det men det krävs att kommunen ser att det här är något som kan tillföra byn något.

Hur är det med näringslivet i Åre? Vad har ni fått för reaktioner därifrån?

– De såg redan från början att det här kan bli en reseanledning. Det finns flera hallar i USA som är väldigt populära. I Europa finns det två hallar. En i Schweiz och en i Andorra. Men ingen i norra Europa. Det här skulle verkligen göra att vi har fler reseanledningar även under perioder då det kanske tidigare varit lågsäsong.