Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peugeot 404 - en 50 år gammal slitvarg i Ljungdalen

Den kostade 15 700 kronor för exakt 50 år sedan. Och den nyrenoverade klenoden – en Peugeot 404 – rullar fortfarande som en klocka.

Åkeriägaren Evert Persson från Rörön köpte en sprillans ny Peugeot den 2 september 1964. Det var samma år som TV-serien Vi på Saltkråkan började sändas, då The Beatles uppträdde på Ed Sullivan Show och slog igenom i USA och då Britt Ekland gifte sig med Peter Sellers.

Den sensommaren summerade också LT sommarvädret med rubriken: "Regn och kyla – camparens fiender sommar 1964".

Det var sonen Göran som tog över bilen och nu under vintern var det tredje generationen Persson, sonen Johan, som såg till att slitvargen fick en uppfräschning.

– Tredje generationen är än inte ägare men blir väl det någon gång framöver, säger Göran till LT.

Göran Persson skrev ett brev till LT och berättade lite mer om bilen:

"Den 2/9 1964 blev åkeriägare Evert Persson från Rörön ägare till denna peugeot 404, den levererades av Jämtlands motor som låg på Färjemansgatan 15. Bilen användes först flitigt men har varit avställd sedan 1987. 1993 avled Evert och jag blev jag den andra generationens ägare. Under nästan ett års tid har Johan som är den blivande tredje generationens ägare renoverat bilen. Direkt då den var klar var den med på årets motormässa, på bilden syns tre ägaregenerationer Johan, Göran och Carola Persson. Häromdan, efter femtio år, var det återbesök på Färjemansgatan 15 där det idag är en frisersalong".