Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter Pettersson

/

Östersund och Norrböle, Bodsjö

Annons

Förre köpmannen Petter Pettersson, Norrböle, Bodsjö, har efter en längre tids sjukdom avlidit i en ålder av 92 år.

Petter Pettersson föddes 1917 på den gamla släktgården i Norrböle, som alltid skulle komma att ligga honom varmt om hjärtat. Som äldste son i en syskonskara på sex fick Petter tidigt ta stort ansvar och hjälpa till på gården. Han genomgick 1939-40 Torsta lantmannaskola som förberedelse för att så småningom ta över jordbruket. Men Petters håg stod mer till affärsliv och 1943 övertog han ansvaret för Konsumbutiken i Norrböle, som han förestod fram till nedläggningen 1958. Därefter var han i tur och ordning anställd som försäljare vid Burgmans Pianomagasin, Berners Radio o TV och Jämtlands Motor fram till sin pensionering 1982. Men han fortsatte även efter sin pensionering med affärer.

Petter Pettersson var en genuin affärsbegåvning, som älskade att göra affärer och som blev god vän med alla sina kunder. Han vann under årens lopp flera tävlingar som bästsäljare i både tv- och bilbranschen.

Vid sidan av all affärsverksamhet kände Petter alltid starkt ansvar för gårdens skötsel i Norrböle, där han också lade ner mycket arbete. Med stark släktkänsla och varm empati värnade och bistod Petter alla i sin omgivning så länge krafterna stod honom bi. Humoristisk, gladlynt och hjälpsam blev han en för många central och mycket omtyckt person.

Petter Pettersson var mycket musikalisk och fann stort nöje och avkoppling när han slog sig ner vid pianot.

På grund av sjukdom har han de senaste åren haft sitt boende på Frösö strand.

Petter Pettersson sörjs närmast av makan Gunvor, sonen Anders, svägerska i Östersund, svåger och svägerska i Stockholm samt syskonbarn med familjer.

Mer läsning

Annons