Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter Northug norskt ess i Flyktingloppet

Petter Northug startar i Flyktingloppet. Den norska stjärnan har anmält sig till lördagens tävling.

Northug var senast med 2011, då han blev slagen i en spurtstrid av landsmannen Eldar Rönning. 2008 och 2010 vann Northug Flyktingloppet.

Även Anders Högberg, Umeå, är anmäld i H35. Fjolårets vinnare i klassen, Frode Estil, har inte gett klartecken ännu.

– Det var länge sedan H35–klassen hade så många toppnamn. Hoppas bara att Anders Södergren och Jerry Ahrlin kommer till start. Båda finns i alla fall anmälda, hälsar speakern Bengt Hannersjö.

– Det känns en aning vemodigt att ge sig iväg upp till Gäddede för 20:e och sista gången. Jag har sett många elitåkare komma i mål under åren. Det som dessutom kryddar Flyktingloppet är den bredd av norska åkare som fyller startfälten år från år.

Bengt Hannersjö minns tillbaka på de tidigare årgångarna av Flyktingloppet.

– På 1950- och 60-talet utgjorde svenskarna en procentuellt större andel av deltagarna. Nu är det norrmännen som gör att det under ett normalår handlar om strax under 2 000 åkare fördelade på de två tävlingsdagarna.