Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter förlänger – Mendiola på tur?

ÖFK 2014 tar form.

Direkt efter förlusten mot Hammarby stod det klart att kaptenen Petter Augustsson förlänger sitt kontrakt.

Alexis Mendiola kan stå närmast på tur.

2013 avslutades med att en fin svit brast för Östersunds FK.

Inte sedan i juni 2012 hade jämtarna tappat en ledning till förlust i seriespel. Det var precis vad som hände på nybyggda Tele2 Arena, där Hammarby nu gjorde sena mål i bägge halvlekar och vände 0–1 till 2–1.

Vändningen kom mot ett hårt brandskattat Östersundsförsvar. Redan på förhand var Sam Mensah och Craig Barr avstängda. Marcus Törnstrand haltade av i första halvlek med en lårskada, och Robert Hammarstedt kunde bara göra ett kortare inhopp efter flera veckors förkylning.

ÖFK avslutade matchen med Dennis Widgren och Eder Lopez som vikarier i trebackslinjen, tillsammans med Steve Burton som varit reserv under hösten.

– Det kändes att jag inte har spelat så mycket. Jag var trött på slutet, säger 31-årige Burton, vars kontrakt går ut efter tre säsonger i Östersund.

– Vi får se vad som händer nästa år, men det låter som att det kan finnas något här för mig.

Direkt efter matchen stod det klart att Petter Augustsson förlänger kontraktet med ett år. Lagkaptenen och förstemålvakten har gjort en stark höst och var högprioriterad av klubbledningen.

– Det känns kul, och jag tror att vi har en bra chans nästa år. Vi var överens redan för kanske två veckor sedan, säger Petter Augustsson.

Näste man att förlänga kan vara Alexis Mendiola.

Mexikanen har fått begränsad speltid i höst och ordförande Daniel Kindberg har öppet deklarerat att man vill se rätt signaler från Mendiola om en förlängning ska vara aktuell.

Nu gjorde 23-årige Mendiola på nytt en stark match från start och såg ut att stortrivas på planen.

– Mycket talar för att vi ska kunna komma överens, säger ÖFK:s manager Graham Potter, som själv väntas förlänga sitt kontrakt under nästa vecka.

– Alexis är som bäst när det finns löpande forwards att servera med bollar. Så var det när vi hade Tobi Joseph från början i våras och vi har sett samma sak nu med Taylor Morgan, säger Graham Potter.

Firma Mendiola/Morgan har visat spännande tendenser och låg bakom ett mål mot Ljungskile. Nu borde kanske Morgan ha haft en straff, frispelad av just Mendiola.

– Alexis gör det så enkelt för mig. Han har så fantastiskt fin speluppfattning, säger Morgan, som har kontrakt över 2014.

Matchfakta:

Hammarby–ÖFK 2–1 (1–1)

Mål: 0–1 (16) Jamie Hopcutt, 1–1 (45) Nahir Besara, 2–1 (89) Mikael Rynell.

Varningar, Hammarby: Thomas Guldborg Christensen, Adis Husidic. ÖFK: Dennis Widgren, Eder Lopez.

Domare: Per Melin, Solna

Publik: 7886

Så spelade ÖFK: Petter Augustsson – Marcus Törnstrand (ut 24), Steve Burton, Dennis Widgren – Thomas Boakye, Ammar Ahmed, Eder Lopez, Rasmus Lindkvist – Jamie Hopcutt, Taylor Morgan, Alexis Mendiola (ut 90).

Ersättare: Robert Hammarstedt (in 24, ut 81), Isaac Shaze (in 81), Linus Sjöberg (in 90).