Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petra och Magnus gick ner 18 kilo tillsammans

För tre månader sedan träffade LT ett par svettiga och slutkörda motionärer i Gustavsbergsbacken på Frösön. Då hade Petra och Magnus just inlett sin träning för ett bättre liv.

Länstidningen gjorde då ett reportage om Petra Adolfsson, 38 år, från Rossbol och Magnus Nilsson, 41 år, från Östersund, som bestämt sig för att börja träna och gå ner i vikt.

Vi lovade då att återkomma för att berätta hur det gått när tre månader passerat och under gårdagen kom de bägge upp på redaktionen för att tala om hur det har gått.

– Vi är fantastiskt nöjda, tillsammans har vi gått ner 18 kilo. Det är mycket mer än vi vågat drömma om, säger de bägge.

Petra och Magnus hade länge gått och funderat på hur de skulle kunna förändra sina liv. Bägge tyckte att de vägde för mycket och hade för dålig kondition.

Av en händelse fick de kontakt med Stina Bergsten som jobbar som personlig tränare och hon tog på sig uppgiften att ändra på Petras och Magnus livsstil.

För tre månader sedan vägde Petra 75 kilo och orkade bara springa några hundratals meter. Nu väger hon 69 kilo och springer lätt tre kilometer! Magnus vägde 125 kilo den 22 september och nu väger han 113.

– Men jag ska ner till 90. Det har jag satt som mål. Största orsaken till det är att hälsan blir bättre för varje kilo jag går ner. Att väga 125 kilo när man bara är 41 år är ingen höjdare precis.

Petra säger att anledningen till att hon började träna var för att få upp konditionen.

– Viktminskningen kom som en bonus, säger hon.

Även midjemåttet har krympt på de bägge. Petras har minskat med 13 centimeter och Magnus har blivit 9,5 centimeter mindre kring midjan.

Hur stor är risken att ni slutar att träna och blir lika stora som tidigare?

– Ingen risk alls, säger de bägge. Nu kommer vi fortsätta av bara farten. Träningen har blivit ett behov. Dessutom har vi Stina som håller ett vakande öga på oss.

Enligt Petra och Magnus så är det inte bara träningen som har gjort att de mår så mycket bättre nu.

– Vi har helt ändrat kosthållningen. Dessutom äter vi lite sex gånger om dagen mot tidigare stora portioner tre gånger om dagen.