Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peterson-Berger i jazzig nytolkning

/

Peterson-Berger i jazzversion, kan det va’ nå’t? Lyssna på Peter Knudsen med vänner och döm själv.

Annons

Tidigare har han gjort kritikerrosade jazzimprovisationer över Ravels och Debussys musik. Nu tar förre östersundaren Peter Knudsen vår jämtländska kompositörsikon Wilhelm Peterson-Berger som språngbräda för nya musikaliska upptäckter.

Projektet kallas "Peterson-Berger revisited" och med sig på upptäcktsresan har Peter saxofonisten Joakim Milder. Milder har spelat med internationella jazzstorheter som bland andra Paul Bley och Tomasz Stanko men arbetar genreöverskridande med såväl konstmusik som jazz och pop. På bas och trummor hörs Estrad Norrs rutinerade kompmusiker Lars Ericsson och Tomas Nyqvist.

Peter Knudsen har idag sin bas i Stockholm där han är verksam som frilansmusiker men också i Örebro, där han undervisar på Musikhögskolan.

– För mig finns det mycket av Jämtland i P-B:s musik. Att spela och utforska den på hemmaplan känns därför helt självklart, säger han i ett pressmeddelande.

– Utmaningen blir att ta fram något nytt i låtarna och att använda dem som utgångspunkt för att skapa något i stunden. Och att i det sammanhanget ha med sig Joakim Milder, en av landets främste saxofonimprovisatörer, känns som en oerhörd tillgång, fortsätter Peter Knudsen.

Under tisdagen får gymnasieeleverna på Wargentinsskolan uppleva "P-B revisited". På onsdag blir det konsert på Krokoms bibliotek vid lunchtid och på Länsbiblioteket i Östersund på kvällen. Slutligen framförs programmet också vid fredagens lunchkonsert i Gamla kyrkan.

Mer läsning

Annons