Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Ögren

/

Vår vän, Peter Ögren, avled hastigt den 20 mars, 49 år gammal.

Annons

Han växte upp i Östersund och gick i skolan på Park och Wargentin. Efter detta utbildade han sig till undersköterska och arbetade en tid på Solliden.

I sin ungdom var Peter en aktiv idrottare och var lovande inom bland annat gymnastik. Hans flick-flackvolter var berömda och de kunde utföras när som helst. Många är vi också som tillbringade soliga dagar i Minnesgärdet på våra surfbrädor och kommer ihåg Peters Opel med takställ lindat med skumgummi för brädan. Vågor med vita gäss, badbyxor och kokosolja, med Peter hängande i selen eller när han kastade sig bakåt i en head-dip. Eller i Åres backar när han körde en ”360” och även någon volt mellan pucklarna.

Peter deltog även i Heimkokerevyn som dansare på 80-talet. Han slutade aldrig att vara aktiv och tränade ofta. Det blev många mil i skidspåret på vintrarna och långa promenader eller rullskidor på somrarna. Styrketräning var också något han ofta ägnade sig åt. Många skoterturer och Norgeresor med gamla bussen kommer vi ihåg där det alltid hände något roligt när Peter var med. Vi är många som har glada minnen från alla dessa turer. Han var så stolt över sin nya skoter inför denna vinter och även den motorcykel han köpte för någon sommar sen.

Peter var alltid en person som ställde upp för alla. Han fanns alltid till hands för den som behövde hjälp. Vare sig det var båtupptagning, något som skulle lagas på någon skoter eller ett flyttlass som skulle bäras. Han hjälpte även många äldre med vardagliga bestyr, såsom att åka och handla eller skjutsa till frisör eller tandläkare.

Peter var en oerhört barnkär människa. Han kom ofta och hälsade på och det var nästan viktigare att träffa barnen än oss kompisar. Alla små tjejer var hans prinsessor. Han ägnade alla barn fullständig uppmärksamhet och pratade gärna med dem en lång stund. Han kunde sitta långa stunder på bryggan och fiska, med någon av sina minsta kompisar vid sin sida. De pratade lite om vad som helst och barnen trivdes väldigt bra i hans sällskap.

Ett inslag vi aldrig glömmer är Peters intresse och engagemang när någon fyllde jämnt eller vid något bröllop. Peter ägnade många, många timmar åt att skriva sin vers och prosa om den/de som skulle hyllas. Många bejublade framträdanden där han alltid fick stående ovationer och många skratt för sina fantastiska och kreativa verser. Han började alltid med ”Ska jag läsa som Viktor Rydberg eller”...

Många Östersundsbor kommer att sakna Peter, vare sig om man var nära vän eller bara någon som hejade på honom. Han pratade alltid med alla han mötte och spred alltid en glädje runt sig.

Vi kommer alltid att minnas Peter och hans glada humör och hans pussar på kinden.

Tack Peter för alla skratt och fina minnen vi bär med oss tills vi träffas igen!

Några av vännerna,

Olle, Rickard, Roger, Peter, Christer, Leif, Åke, Eskil, Engan, Hagge och Lars

med familjer

Mer läsning

Annons