Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Knudsen Trio turnerar i länet

Från Normandie till Jämtland. Peter Knudsen spelar fransk impressionistmusik på både kompositörernas och sin egen hemmaplan.

Peter Knudsen Trion, med Östersundspianisten Peter Knudsen i spetsen, gör under sommaren en serie konserter med sina kritikerrosade jazzversioner av Debussy och Ravel.

Gruppen befinner sig just nu på Frankriketurné med konserter på Impressionistfestival i Normandie, jazzfestival i Pyrenéerna samt hos Svenska kyrkan i Paris.

Som vi berättade i gårdagens tidning har turnén valts ut som ett av 42 projekt syftande till internationella kulturmöten, som får ekonomiskt stöd av Statens kulturråd.

Nästa vecka återvänder trion till Sverige och uppträder i och runt Jämtland. På tisdag är det konsert på S:t Olofsgården i Åre under tisdagen och på onsdag i Gamla kyrkan, Östersund.