Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Doherty

”Grace/Wastelands” (Parlophone/EM)
Betyg: 3

Annons

Efter alla skandaler i skvallerpressen glömmer man lätt att Peter Doherty faktiskt tjänar sitt leverne på att skapa musik. Efter världsturnéer med rockbandet The Libertines och Babyshambles har det nu blivit dags för en soloeskapad. ”Grace/Wastelands” skiljer sig inte från tidigare projekt med undantag att den är mer akustisk.

I övrigt är det samma mumlande engelsman som ständigt låter påverkad när han gnäller fram sina låtar. Melodispråket liknar Dylan och flörtar med pop i stil med Blur, kanske inte så konstigt eftersom Graham Coxon har haft ett finger med i spelet.

Säga vad man vill om Dohertys övriga karriär, men det är något charmigt, karakteristiskt och definitivt originellt som ändå letar sig in och sätter en bestämd prägel på albumet. Med ett arty skivomslag och en rockstjärnemyt bakom sig har Grace/Wastelands all potential att bli en storsäljare oberoende av den faktiska musiken. I vilket fall är Dohertys släpiga röst i luftiga och strävsamma ljudbilder värt att kolla upp även om man inte gillar honom sedan innan.

Mer läsning

Annons