Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petad – men kandiderar ändå

Marie Nordén vill fortfarande bli ny ordförande i landstingsstyrelsen/regionstyrelsen i länet. Nu hoppas hon på distriktskongressen i april.

I går kunde LT presentera den Socialdemokratiska valberedningens förslag till kandidater som ska leda det nya regionförbundet i länet efter valet.

Men trots att Marie Nordén sagt att hon inte längre kandiderar till riksdagen för hon vill satsa på att bli nytt landstingråd/regionråd, fanns hon inte med i topplaget.

– Det är klart att det fanns en förhoppning, det är klart att det gjorde det. Men det är distriktskongressen som sätter ihop laget. Jag finns till förfogande, säger Marie Nordén märkbart besviken.

– Det här visar att valberedningen har haft flera att välja mellan, det fanns många bra kandidater och de har fått ihop ett lag som de tror på, fortsätter hon.

Nu gick du ut och sa att du ville bli landstingsråd när du lämnade riksdagen, får man inte göra så inom Socialdemokraterna?

– Det har jag ingen aning om, jag vet inte hur de har resonerat i valberedningen.

Marie Nordén menar att valberedningen har gjort en avvägning men att det till sist är distriktskongressen som ska välja vilka som ska ingå i det här laget.

– Jag ser att det finns väldigt mycket att göra i länet, inom sjukvården och länsutvecklingen, jag tror att med mina 12 år i riksdagen, mina år på regeringskansliet liksom tiden i Bryssel skulle kunna bidra till länets utveckling.

– Jag vill att mina partikamrater i länet ska veta att jag fortfarande står till förfogande om distriktskongressens ombud vill ha mig i laget. Det är så jag ser det just nu.

Marie Nordén sätter nu sitt hopp till att distriktskongressen ska tycka att hon är värd en topplats i region Jämtland.

– Därför är det jätteviktigt att de ska veta att jag fortfarande kandiderar. Jag har respekt för valberedningens förslag. Men jag tror att jag har mycket att bidra med min bakgrund.

Om inte du blir vald, vad ska du göra då?

Då får jag fundera på om min kompetens kan användas och vad den är värd på arbetsmarknaden.