Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson tillbaka i IFK Östersund

Time outen blev kort. Kenth Persson återvänder till fotbollen – och till IFK Östersund.

Persson går in som assisterande tränare för rödvitts division 4-lag.

Annons

Den 48-årige Persson signalerade om att det var färdigtränat efter säsongen med ÖFK U. Han hade då kört konstant i många års tid som först spelare och sedan som tränare i klubbar som IFK Östersund, Ope, Brunflo, ÖDFF och ÖFK.

Målsättningen då var att låta 2014 bli ett vilo- och återhämntningsår. Efter ett par månaders vila har dock Kenth Persson fått tillbaka så pass mycket energi att han vill hoppa på tåget igen.

– Det var en kort time out, men en välbehövlig sådan. Nu känns det kul att börja igen. Samtidigt är det ganska stor skillnad att hoppa på uppdraget i IFK. Jag kommer inte att jobba sex dagar i veckan som huvudansvarig, säger Kenth.

På det här sättet knyter du alltså cirkeln i ditt fotbollsliv?
– Ha-ha! Ja, nu är jag tillbaka i IFK där jag varit större delen av mitt liv. Men det handlar mest om att få tillbaka glädjen. Det har varit tungt sedan John-Rune (Wikén) gick bort. 

IFK Östersunds division 4-lag kommer att ha Marcus Isberg som huvudansvarig medan Kenth Persson alltså blir assisterande tränare. Laget kommer till stor del att bestå av det lovande P97-lag som Stefan Regebro och Jan Sörlin varit med om att föra fram.