Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbästa i SM-debuten för Grelsson

Rasmus Grelsson, Trångsviken, är distriktets nya långdistansstjärna och SM-debuten gick rätt bra, även om han själv inte var helt nöjd med 15.03 och en åttondeplats på 5000 meter.

Annons

– Jag skulle aldrig ha försökt hänga med i rycket, sa Rasmus, som var med klungan i halva loppet.

Sedan blev det ett ryck och sex man gick loss. Rasmus var med en liten bit och hamnade i ingenmansland där han fick löpa ensam i flera varv. Ett par av konkurrenterna bakom kom ifatt, Rasmus lyckades gå förbi den ena, men var i spurten chanslös mot den andre.

– Jag hade siktat på under 15 minuter, sa Rasmus, som i sitt enda halvmilslopp tidigare gjort 15.17. Det blev alltså ett personbästa med mersmak.

Frösögrabben Rasmus, som springer med ett elegant löpsteg, gör sin första tävlingssäsong. Tidigare har han sprungit utan att tävla.

Loppet vanns av Museal Temesghen, Hälle på 14.20,41. Klubbkompisen Abama Lama var trea och även på manlig långdistans börjar afrikanska invandrare att dominera. Duon var tvåa och trea på milen, där även segraren har samma påbrå.

Det var skralt med jämtar i SM, där Malin Johansson var enda länskompis.

Malin kom inte upp i sin 60-meterstandrad i slägga och fick med sitt enda giltiga kast, 54,90, nöja sig med 8:e plats, 14 meter efter mästarinnan Tracey Andersson. Malin tidigare klubbkompis, Daniel Ragnvaldsson, lyckes inte komma bland de sex bästa i spjut, där han med nuvarande 70-meterskapacitet hade platsat.

Daniel har SM-tävlat i 16 år och har sex SM-guld. Den här gången gick guldet som väntat till Kim Amb, som kastade 81,48. Nästa helg väntar finskt motstånd...

SM-tävlingarna på Ryavallen, höll, liksom de senaste åren, inte så hög klass om man tittar rakt igenom. Men i vissa grenar håller hygglig klass.

Niklas Arrhenius, som inte lyckades i VM, raderade ut Ricky Bruchs banrekord i diskus med hyggliga 64,07.

Michel Torneus (7,88 i längd) och Emma Tregaro (1,90 i höjd) kan bättre.

De två största utropstecknen var utan tvekan en junior- och en ungdomsklassare. Den sistnämnda, Irene Ekelund, 16 år, vann både 100 och 200 m med 11,63 respektive 23,26. Sofi Flink är två år äldre, men säker på mellan 58 och 62 i spjut.

Våra två internationellt meriterade stavhoppare, Alhaji Jeng och Angelica Bengtsson, misslyckades. Milmästarinnan Isabelle Anderssons nederlag på halvmilen mot hindermästarinnan Charlotte Fougberg (16,07,44) var också en negativ överraskning.

Även om standarden på svensk friidrott är litet ihålig kan vi trösta oss med att våra grannar i öst knappast är bättre. Det kan bli en spännande finnkamp kommande veckoslut. Nu dessutom på rätt plats, Stockholms stadion.