Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen riskerar livet varje dag

Rader av långtradare som ska lossa och lasta, godståg som kör in och ut till fabriksområdet, och strax utanför går vägen:

– Sänk hastigheten, ber Östen Wiik på SCF Betongelement.

SCF Betongelement AB i Strömsund vänder sin nu till kommunen och vädjar om att hastigheten utanför lastplatserna ska sänkas till 30 kilometer i timmen. Det gäller den del av Näsvägen som går mellan korsningarna Skräddaruddsgatan och Abborrviksvägen:

– Det skulle kännas mycket tryggare för vår personal, säger Östen Wiik som är transportansvarig på fabriken och som har författat brevet till kommunen.

Fabriken har flera lastplatser längs vägen, vilket medför att lastningspersonalen befinner sig alldeles nära vägen:

– Kranarna når ju ända fram till vägen, säger Östen Wiik. Det är riktigt farligt att hålla till där och jobba när bilarna och långtradarna dundrar förbi.

Riskfaktorerna blir inte färre genom att den aktuella vägsträckan också passerar en obevakad järnvägsövergång. Detta spår sträcker sig in på fabriksområdet och trafikeras med gods flera gånger varje vecka:

– Det har hänt flera gånger att bilar som kommer på vägen har kolliderat med tågen. Tur är att ingen blivit allvarligt skadad, ännu. Chaufförerna som hämtar här, och lokförarna, försöker nog att se sig för, men det händer olyckor ändå. Bilarna kommer så fort, och man får inte stopp på ett godståg i en handvändning.

Östen Wiik har pratat med kommunen. Han tror och hoppas att man får gehör för sin vädjan:

– Jag tycker i alla fall att det lät positivt.