Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persbrandts "Godot" drar storpublik

Annons


När Stockholms stadsteater släppte biljetterna till "I väntan på Godot" fick personalen i biljettkassan en angenäm överraskning. Utanför teatern hade hugade teaterfantaster väntat sedan klockan fem på tisdagsmorgonen.

-Kvart i tre hade vi sålt 22 000 biljetter varav 10 200 till "I väntan på Godot". Det är 70 procent av alla biljetter till pjäsen, säger Sofia Cherif, pressansvarig vid Stadsteatern, till Expressen.

Sällan har förhandsintresset varit så stort för en pjäs på Stockholms stadsteatern. Men så har inte regissör Thommy Berggren anlitat vilka skådespelare som helst.

-Ingvar Hirdwall, Peter Anderson och Johan Rabaeus är som min innerkedja i hockey. Mikael Persbrandt kommer inte försämra våra möjligheter att spela för fulla salonger, säger han till Expressen.

Samuel Becketts "I väntan på Godot" har premiär på Stadsteatern den 27 mars nästa år. Pjäsen uruppfördes i Paris 1953 och är en av den moderna teaterns största klassiker. Vad den egentligen handlar om är fortfarande ett ämne för debatt.

Mer läsning

Annons