Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pero-exploatörer tillbaka i Åre

Pero Fastigheters planerade lägenhetssprojekt i centrala Åre avfärdades 2008 som för stort och för högt, till grannarnas stora lättnad.

Men nu finns ett nytt mindre förslag för politikerna att ta ställning till.

När LT skrev om den här planerade exploateringen i januari 2008 var det upprorsstämning bland grannarna. Ingen ville ha ett stort höghusprojekt i kvarteret, istället för de tre små villor som fanns där nu.

Stadsarkitekten Björn Reuterswärd var inte direkt emot. Men han hade träffat exploatörerna i bolaget Pero Fastigheter redan ett år tidigare och fortfarande inte fått något han såg som ett godtagbart förslag. Det han sett var för stort och för högt, sade han.

Men nu ska alltså kommunstyrelsen ta ställning till om de tre villatomterna ovanför och strax öster om Åre bilverkstad ska få planläggas. Enligt Reuterswärd har exploatörerna nu minskat byggnaderna och anpassat dem gentemot grannar så mycket att en planläggning bör kunna påbörjas.

Utformningen och anpassning till Åre by måste dock diskuteras mer under planläggningen, menar Reuterswärd.

På fredag ska kommunstyrelsen ta beslut om saken.