Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perfekt start för Vemdalsduo

Peter Ekholm och Pär Nilsson, Härjedalens AK, vann den första deltävlingen av back-SM.

Annons

Ekholm och Nilsson har sedan tidigare ett SM-silver i sidovagn sedan 2010, men de avstod fjolårets säsong då växellådan rasade inför SM-premiären.

Nu är dock duon tillbaka på tävlingsbanan och trots dåliga förberedelser vann de första deltävlingen av back-SM som avgjordes i Ånnabodabacken utanför Örebro.

– Att med så lite åkträning och långt tävlingsuppehåll prestera den snabbaste tiden i varje åk är mer än vad vi själva trodde vi skulle klara av. Vi körde dessutom på årsgamla däck och var de enda i topp-5 som inte byte däck under dagen, säger Pär Ekholm i ett pressmeddelande.

Ekholm och Nilsson var snabbast i alla åken under tävlingsdagen. I finalen där det är snabbast tid som gäller vann de med 59 hundradelar före hemmaklubbens Anders Nilsson och Mats Lööf, fjolårets SM-vinnare.

Jakten på det första SM-guldet fortsätter i Tidaholm om en månad. Totalt är det fyra deltävlingar och SM-serien avslutas i höst i Ånnabodabacken.