Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt avslutning för Björkman

Annons
Avslutningen kunde inte ha blivit bättre.

I sista tävlingen på hemmaplan blev det ännu en dubbeltitel – hans 53:e i karriären.

Sedan tog Jonas Björkman ett Brysselsteg närmare pensionering.
Stockholm open var hans farväl till den svenska tennispubliken efter en mångårig kärlekssaga. Få spelare varit så populära som numera 36-årige Björkman. Ingen har haft sådana dubbelframgångar som han under tenniskarriären.

Söndagens dubbelseger blev också en av hans mest känslosamma.

-Det har varit en helt sagolik vecka. Otroligt känsloladdat. Det känns som att man varje dag gått och njutit samtidigt som det varit mycket inombords, sade Björkman.

-Det har varit en av mina bästa veckor under livet. Jag är otroligt tacksam för allt som hänt under veckan.

Överraskningsparet Johan Brunström/Michael Ryderstedt hade ingen möjlighet att förstöra avslutningen för Björkman som spelade i par med Kevin Ullyett, Zimbabwe. Setsiffrorna 6–1, 6–3 illustrerade bra hur komfortabel den här söndagen blev och efteråt firades Björkman med både tal och rullstolsfärd på centercourten.

Kvar återstår nu två Masters-turneringar, Madrid nästa vecka och därefter Paris. Sedan väntar med största sannolikhet dubbelslutspelet i Shanghai och ett absolut sista framträdande på tennisscenen.

-Det har varit en helt underbar resa. Jag har lärt känna otroligt mycket folk över hela världen och det har varit en otrolig erfarenhet. Men det känns kanon att få avsluta på topp.

Mer läsning

Annons