Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Olsson

/

Per Olsson, Krokvåg, Hammarstrand, har avlidit i en ålder av 84 år.

Annons

Han var född och uppväxt i Gevåg i en syskonskara av fem barn.

Så småningom träffade han sin blivande fru, Gerd Hadarsson från Krokvåg, och de gifte sig 1949. Makarna bosatte sig i Lien, där båda fick arbete på Konsum. Per blev därefter butikschef vilket medförde att familjen flyttade till Gevåg och Mörsil samt senare till Sillre, Liden, där dottern Siv föddes 1954. Sonen Christer föddes 1961 och då var familjen bosatt i Duved.

Efter några års arbete på Konsumbutiker i Helgum, Hammarstrand, Stensele och Kälarne, gick flytten till Sundsvall där Per fick arbete som butikskonsulent inom Konsum Västernorrland vilket innebar ganska mycket resande runt till de olika butikerna i länet.

Efter Gerds pensionering 1992 återvände de till hennes föräldrahem i Krokvåg som de haft som fritidshus från 1989. Nu renoverades huset och byggdes ut och där har de varit bosatta sedan dess.

Pers intressen, förutom familjen och så småningom barnbarnen, har varit föreningslivet. Han var ordförande i PRO Ragunda en period, styrelsemedlem i Hjärt- och lungsjuka, satt i butiksrådet inom Konsum, hade varit byombud i Krokvåg-Ammer samt deltagit i läsecirkel i Hjärt- och lungsjukas förening.

Han var en mycket social och utåtriktad person och blev mycket omtyckt av alla som han kom i kontakt med.

Per, som blev änkeman 2007, sörjs och saknas av dottern Siv och sonen Christer med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons