Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Olov Högdin, Göteborg, 56 år

Per Olov Högdin har avlidit efter en svår sjukdom.

Han var född i Levanger, Norge, men flyttade till Östersund när han bara var några år gammal och vi föräldrar var klara med våra utbildningar. Han fick sin grundskoleutbildning i Östersund och gick sedan gymnasiets bygglinje.

Som tonåring tränade han skidåkning i ÖSK och sprang även orientering för klubben och var lovande i båda grenarna.

Vi i familjen gjorde långa turer i fjällen, både på barmark och på skidor. Våra turer gick oftast i Sylarnaområdet och i Anarisfjällen. Efter några år tog PeO täten och det gällde för oss äldre att försöka hänga med.

Sin värnplikt gjorde han på A4 i Östersund och A6 i Jönköping, och blev efter genomgången kadettskola reservofficer i artilleriet. Han började läsa juridik vid universitetet i Uppsala och finansierade mycket av sina studier genom att arbeta som officer vid A6 på somrarna.

PeO var mycket noga med att planera sina studier och fann att han hade möjlighet att dubbelläsa. Efter några år tog han en juristexamen som han kompletterade med en ekonomexamen. Han gjorde sin notarietjänstgöring i Jönköping, Halmstad och Göteborg och blev sedan jurist vid en konsultbyrå i Göteborg med skattejuridik som huvudinriktning. Efter en tid startade han ett eget företag.

PeO blev känd som en rättrådig och skicklig jurist. Han vann bland annat ett mål i Högsta Domstolen när en hyresvärd hade avhyst en hyresgäst på felaktiga grunder.

PeO drabbades av en svår sjukdom och tvingades varva ner. Han planerade ändå för framtiden och avsåg att flytta tillbaka till Jämtland så snart hans fru Sonja blev pensionerad. De båda var så ofta de kunde i sportstugan i Handöl. Det var ett andningshål, och där planerade de att tillbringa mycket tid efter arbetslivets slut.

Pappa