Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Göran Hurtig

Den 31 mars avled Per-Göran Hurtig 50 år ung.

Annons

Han avled efter en tids sjukdom. P-G sörjs närmast av sin fru Linda, barnen Alexander, Erica, Max och Oliver, mor Alva, oss bröder med familjer, samt övrig släkt och många vänner.

P-G var en bror med ett stort hjärta, som hade massor av humor och alltid visade och gav mycket kärlek. Och tänk så mycket roligt vi har gjort tillsammans. Vilka fantastiska minnen!

Alla vi bröder har i unga år kommit i kontakt med idrott på olika sätt. P-G var duktig i främst friidrott där han i unga år tog hem många medaljer i Hammerdals IF:s färger. Efter avslutad egen idrottskarriär jobbade han också många år som idrottsledare inom fotboll och friidrott.

Musik kom snart in i hans liv. Han hade lätt för att lära sig instrument och spelade som ung såväl orgel, trummor som elbas. Basen blev så småningom hans huvudinstrument i olika band. Det blev ganska tidigt dansband för P-G. Som 16-åring började han turnera med Jan-Åkes och så småningom Comix på heltid. Men heltidsspelningen blev till slut för mycket för honom, så han hoppade av heltidsspelandet för annat jobb och spelningar mer på hobbynivå, exempelvis spelade han bland annat i Föllingerevyns orkester under några år. Hans kapacitet som basist och sångare gjorde att han snart blev engagerad av Lobics, ett mycket populärt band i mellannorrland. P-G hade en fantastiskt fin sångröst. Många gånger kändes det snudd på slöseri att inte denna begåvning sjöng och spelade mer, men hans vilja var sådan och det fick vi andra, som ville höra mer, acceptera.

P-G har provat på en del under sitt yrkesverksamma liv. Verkstadsarbete, haft egen målerifirma och nu innan sin bortgång lantbrevbärare. Ett jobb som han stortrivdes med. Han hade gott och väl kunnat få fortsätta med att köra vykort till fru Hansson…

P-G har alltid varit kreativ och velat ordna saker. Detta kan man se bevis på i hans engagemang för såväl Joelmässan, där han var ansvarig under många år, liksom Turistföreningens och Medborgarhusets aktiviteter. Många är de trivselarrangemang i Hammerdal som P-G regisserat.

Vi är många som saknar P-G. Han var en fantastisk kamrat och vän. Positiv och glad men också en känslig person. Han hade många sidor, men vi tror att de flesta minns honom som en stor gosig bamsebjörn som man bara ville krama om.

Men nu är det slut på bamsekramar. Slut på hummande basgångar, sköna kommentarer och glada skratt tillsammans med honom. Men de fina minnena lever kvar. Han kommer alltid att ha en stor plats i våra hjärtan.

Vi vill tacka P-G för många fina år. Han kom te våål sakensam!

Bröderna Mats och Rolf