Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per från Färsån med i Hamilton

I januari har den första filmen om Jan Guillous agent Hamilton, med Mikael Persbrandt i huvudrollen, premiär. Per Dejemo, från Färsån, utanför Hammarstrand, spelar sig själv som tung kulspruteskytt.

Annons

Yrkesmilitären Per Dejemo och hans kollegor får i filmen uppdraget att eskortera Carl Hamilton till en ö i Stockholms skärgård.

– Sedan försvarade vi honom när vi kom dit också. Vi hade två stridsbåtar med tre tunga kulsprutor på varje båt och även folk i land som höll vakt, berättar Per som syns på stridsbåtens däck, iklädd M90-uniform och grön basker. Inspelningsdagen blev lång. De började jobba redan klockan fem på morgonen och var inte klar förrän åtta på kvällen. Men även om dagen mest bestod av väntan tycker Per att det var en upplevelse.

– Det var kul och väldigt spännande. När helikoptrarna surrade ovanför kändes det nästan som om det var allvar och inte en filminspelning.

Något tillfälle att prata med Mikael Persbrandt, som spelar huvudrollen, fick han aldrig.

– Nej, han höll sig mest undan.

Per Dejemo är 22 år och bor i Färsån när han är ledig från jobbet som stridsbåtsmekaniker och kulspruteskytt. Regementet i Stockholm är hans andra hem.

Här nedan kan du se en trailer från en äldre Hamiltonfilm med Peter Stormare i huvudrollen.