Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Arne Arnesson

/

Annons

I en ålder av 84 år har Per-Arne Arnesson, Ytterhogdal, avlidit. Han efterlämnar barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt en syster.

Under sitt arbetsliv ägnade sig den bortgångne åt skiftande verksamheter. Efter värnplikten på Frösöflottiljen och några år som skogsarbetare utbildade han sig till smed och med en kompanjon drev han en smidesverkstad, först som anställd, sedan som egen, en längre tid i nybyggda lokaler i samhällets centrum. Där utökades småningom verksamheten med en bensinmack, representerande det i vårt land numer icke längre förekommande varumärket BP.

För P-A:s del tog livet en ny vändning när han anställdes av kommunen. Nu fick han utbildning på VA-sidan och här blev han under många år fram till sin pensionering en problemlösare av rang.

Som person väckte P-A intresse genom sina kunskaper om sin släkts historia och om förhållande och människor i trakten långt tillbaka i tiden. Själv var han hängiven ett sådant fritidsintresse som sommartorpet vid Sångsjöns strand. Och naturligtvis stod jakt och fiske på programmet. Han var en skicklig jägare med många troféer från älgskogen. Och sin kapacitet som fiskare visade han i kampen mot bäcköringen i Jämnån, där han var den som oftast segrade. Jag vet ingen annan som så skickligt och med finess klarade att undvika allt trassel som ofta ett snårigt bäckfiske bjuder på. Det här var P-A:s bästa gren!

En stark sida hos honom var också hans förmåga att sprida glädje omkring sig. Men hans egen livsbejakan fick sig en törn när hans hustru Ruth gick bort efter ett äktenskap som varade i nästan femtio år.

De sista månaderna av sitt liv tillbringade han på äldrevården i Sveg och det var där som denna härliga person somnade in.

Mer läsning

Annons