Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepparkaksrulltårta

Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat.

10 bitar

Det här behöver du:

2 dl vetemjöl

3 krm bikarbonat

1 msk julkryddor, egen blandning

4 ägg

1,5 dl strösocker

2 msk filmjölk

Lingon- och färskostfrosting

100 g smör, osaltat och rumstempererat

3 dl färskost naturell

1 msk vaniljsocker

1,5 dl florsocker

2 msk vispgrädde

0,5 dl lingonsylt

Så här gör du:

Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 minuter. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.

Lingon- och färskostfrosting: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar. Receptet kommer från Arla.