Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepparkaksrulltårta

Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat.

Annons

10 bitar

Det här behöver du:

2 dl vetemjöl

3 krm bikarbonat

1 msk julkryddor, egen blandning

4 ägg

1,5 dl strösocker

2 msk filmjölk

Lingon- och färskostfrosting

100 g smör, osaltat och rumstempererat

3 dl färskost naturell

1 msk vaniljsocker

1,5 dl florsocker

2 msk vispgrädde

0,5 dl lingonsylt

Så här gör du:

Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 minuter. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.

Lingon- och färskostfrosting: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar. Receptet kommer från Arla.