Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pentax W90: Vattentät kompakt med mikroskop

/

Pentax uppdaterar sin vattentäta kompakt och ger den digitalt mikroskop.

Annons
Pentax uppdaterar sin vattentäta kompakt och ger den digitalt mikroskop. Optio W90 har även blivit tåligare än tidigare modeller och fått en rad nya finesser.

Förbättrad lufttäthet i kamerahuset gör att Pentax W90 klarar vattendjup ner till sex meter. Den är även stötsäker från 1,2 meters höjd samt dammsäker och frystålig ner till minus tio grader.

Funktionen Digital Microscope kombinerar en centimeters närgräns med digital zoom för att fånga små detaljer. På objektivets framkant finns tre LED-lampor som belyser motivet när kameran är så pass nära att den skuggar det som fotograferas.

Ansiktsigenkänningen är en annan funktion som ska ha förbättrats i och med Pentax W90. Den nya versionen klarar även hundar och katter och kan upptäcka upp till 32 ansikten i bildfältet. Kameran kan utlösas automatiskt i samma ögonblick som motivet vänder sitt ansikte mot kameran.

Bland finesserna finns en rem med karbinhake för att kunna hänga kameran på till exempel en ryggsäck. En vattentät fjärrkontroll finns som tillbehör.

En annan finess är funktionen Subscreen Input där valfri bild visas som miniatyr i skärmens övre vänstra hörn. Tanken är att miniatyrbilden ska kunna användas som referensbild när man till exempel vill ta flera bilder ur samma vinkel.

I april når W90 handeln. Det rekommenderade cirkapriset är satt till 3 299 kronor.

FAKTA PENTAX OPTIO W90
Megapixel 12.
Objektiv 5x optisk zoom, motsvarande 28-105 millimeter.
Skärm 2,7 tum med 230 000 punkter. Antireflexbehandlad.
Bildstabilisering Ja.
Filmning 16:9,1280x720p med 30 bilder per sekund. Redigeringsfunktioner i kameran.


/Elin Parmhed

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons