Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionerade tjänstemän lämnar tillbaka fiskerätter

De tre personer som i samband med att de gick i pension från sina arbeten på länsstyrelsen fick fiskerätter på statens mark har nu lämnat tillbaka fiskerätterna.

Det var tidigare i sommar som det avslöjades att anställda på rennäringsfunktionen fått fiskerätter i samband med att de gick i pension. Upplåtelserna av fiske hade beslutats av andra kollegor som jobbade på rennäringsfunktionen. Förfarandet väckte starka reaktioner och fördömdes av bland annat landshövding Britt Bohlin.

Efter att det visat sig att fiskerätter delats ut som pensionsgåva tillsatte länsstyrelsen en utredning. Granskningen skedde på uppdrag av landshövding Britt Bohlin och genomfördes genom samtal med personal på rennärings- och fiskefunktionen, dessutom gjordes en genomgång av befintliga upplåtelseavtal. Granskningen gick tio år tillbaka i tiden och det kunde konstateras att upplåtelser i samband med att tjänstemän har gått i pension har skett vid tretillfällen och till tre personer. Samtliga tre upplåtelser har nu återlämnats till länsstyrelsen.