Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer testar geniknölarna

I dag gnuggar PROare runt om i landet geniknölarna lite extra då regionalfinalerna i PROs veteranvetartävling hålls. Det är en tävling i allmänbildningsfrågor som har genomförts i PRO varje år sedan 1995, där PRO-föreningar från hela landet deltar. Här i Jämtlands skedde tävlingen i slutet av maj och PRO:s lag Oden från Östersund vann.

Inför finalen delas nu landet in i fem områden och det avgörs vilket län som får delta i riksfinalen senare i höst. Regionfinalen för region Norr hålls idag på Clarion Hotel I Österund.

Region Norr består av deltagare från Norrbotten, Västerbottens län, Ångermanland, Medelpad och Jämtland. Varje lag består av tre deltagare från varje län som ska besvara tolv frågor. Frågorna ger totalt 36 poäng och deltagarna har två minuters betänketid för varje fråga.