Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer kan avgöra

Med anledning av olika reportage om pensionärernas ekonomiska situation är det i högsta grad angeläget att få de olika partiernas synpunkter inför höstens val. Alla politiker har väl föräldrar, syskon el släktingar som är pensionärer och därför kunna få fakta om deras ekonomiska förhållanden.

Nog måste det vara fel att en så stor grupp stillatigande skall acceptera sänkta inkomster medan andra får mer att röra sig med p g a inkomstökningar och sänkta skatter. Motiveringen till jobbskatteavdragen är bl a att det ger fler jobb då köpkraften ökar. Vi pensionärer skulle också spendera mer om vi hade pengarna. Det är ju bara att konstatera att vi alla också får och fått samma prishöjningar på varor och tjänster som de som fått skattesänkningar. Regeringen framhåller att vi pensionärer också fått skattesänkningar, men i slutänden har vi mindre i plånboken i år. Alla pensionärer får ju flera hundra lägre pension varje månad i år p g a den s k bromsen och det skulle kunna kompenseras i hög grad genom att samma skatt infördes på arbetsinkomst och pension. För egen del, med låg pension, skulle jag då ha drygt 300 kr mer per månad och för alla pensionärer skulle dessa hundralappar verkligen kunna sätta lite guldkant på tillvaron.

Det blir verkligt intressant med partiernas synpunkter på pensioner och skatter, då pensionärer är en mycket stor väljargrupp i höstens val.

B – son

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel