Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar till lantlig klimatidé

Du som brinner för landsbygden och dess framtid kan få ekonomiskt stöd till ett projekt inom energi och/eller klimat.

Projektet ska bidra till nya affärsmöjligheter för företag på landsbygden.

– Vi tror att förnybar energi och klimatsmarta lösningar kan ge landsbygdsföretag möjlighet att växa. Jordbruksverket vill därför ge stöd till projekt som inspirerar landsbygdsföretag att satsa på energi eller klimateffektiva affärsidéer, säger Lena Niemi Hjulfors vid Jordbruksverkets bioenergienhet på verkets hemsida.

Just nu vill Jordbruksverket samla upp idéer som rör just energi och klimat. Därför har man satt en sista ansökningsdag, den 22 november 2010 för projekt inom de områdena. Det kan handla om:

  • Klimatnytta - projektet bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser.
  • Energieffektivisering - projektet bidrar till en bättre eller minskad användning av energi,
  • Förnybar energi - projektet stimulerar en ökad produktion eller användning av förnybar energi.
  • Anpassning - projektet förbereder jordbruket för ett förändrat klimat.
  • Mervärden - förnybar energi eller klimatprojekt som också bidrar till en bättre miljö och är till nytta för samhället.
  • Kunskap - projektet bidrar till att öka kunskap och sprida kunskap inom minskad klimatpåverkan eller förnybar energi
  • Utveckling - projektet främjar utveckling av tekniker, metoder eller produktionssystem.

Satsningen är en del av Jordbruksverkets lantbygdsprogram, som också ger stöd till initiativ som kan komma landsbygden till godo. Har du andra idéer om utveckling av landsbygden kan det därför löna sig att besöka webbplatserna för Jordbruksverket och länsstyrelserna. Där finns den fullständiga informationen om vad man kan söka ekonomiskt stöd för och uppgifter om vem man ska diskutera sina planer med. Nyfiken på vilka projekt som redan är igång? Det vet Jordbruksverkets sökmotor.