Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penelope Cruz om sin heta filmkyss

Annons


Under inspelningen av Woody Allens "Vicky Cristina Barcelona" tände det till på allvar mellan Penelope Cruz och Javier Bardem. Sedan dess är de ett par, men det är inget Cruz vill prata om.

-Jag talar gärna om Javier som skådespelare, men inte om hur han är som person.

I "Vicky Cristina Barcelona", som gett Woody Allen dennes bästa recensioner på många år, spelar Rebecka Hall och Scarlett Johanson två tjejkompisar på semester i Barcelona. De blir båda romantiskt involverade med den spanske charmören José, spelad av Javier Bardem. In i bilden kommer också Josés före detta flickvän Maria Elena, som spelas av Penelope Cruz.

Ett triangelförhållande inleds, som bland annat innebär en scen där Johansson och Cruz kysser varandra. En scen som i förväg omtalats som oerhört erotiskt explicit och laddad. Cruz säger:

-Det är oerhört vad folk frågar om den. Den är tämligen oskyldig. Men det var väldigt mycket folk på inspelningen den dag kyssen skulle filmas. Folk försöker göra någonting märkvärdigt av något som inte är det.
Eldig kliché

Många menar att Cruz porträttering av Maria Elena visar upp spanjorskan som kliché, men att detta är medvetet från Allens sida.

-Precis så är det. Han driver med klichéerna kring de spanska kvinnorna, samtidigt som han utnyttjar dem. När jag läste manuset skrattade jag högt, men under förberedelserna såg jag dramat, jag såg mörkret i berättelsen.

-Woody fick mig att glömma det medan vi filmade. Jag var rädd för att det skulle bli för mycket, att mitt spel skulle kännas lite "over the top". Men han knuffade mig hela tiden i den riktningen. Det var viktigt att hon tog mycket plats, det var hon som skulle se till att det blev kaos i berättelsen.
Väckte rabalder

Första gången Cruz och Bardem spelade mot varandra var hon bara 18 år gammal, och sexscenerna i "Jamon! Jamon!" väckte stort rabalder. Nu är de ett par, men det talar hon inte så gärna om. Hon pratar hellre om att hon återigen filmar med Pedro Almodovar. "Broken embraces" heter filmen och det är fjärde gången de jobbar ihop.

-Det finns ingen som kan skildra kvinnor på det sätt som Pedro gör. Han skildrar det kvinnliga psyket på ett sätt som ingen annan kan. Och när vi förbereder en ny film gör vi det genom att umgås och ha kul, och det gör att det alltid känns som att komma tillbaka till sin familj.

Mer läsning

Annons