Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekskärmskamera med vidvinkel

/

General Electrics nya kompaktkamera E1250TW med tre tum stor pekskärm kommer nu till Sverige.

Annons
General Electrics nya kompaktkamera E1250TW med tre tum stor pekskärm kommer nu till Sverige. Det som ett resultat danska distributörens Fovitechs etablering i landet.

GE (General Electric) är inget ovanligt märke i till exempel USA. Men på den svenska marknaden har kameramärket lyst med sin frånvaro. I juli öppnade däremot danska elektronikdistributören Novitech ett kontor i Sverige. Därmed öppnades också porten för försäljning av GE-produkter här.

Till en början handlar det bara om kompaktkameror. Till exempel nya E1250TW med en tre tum stor pekskärm, tolv megapixel och 5x optisk zoom motsvarande 28-140 millimeter i småbildsformatet.

Kameran har även fått en enkel panoramafunktion. Man tar en bild och panorerar sedan kameran till antingen höger eller vänster så tas automatiskt ytterligare två bilder. Bilderna läggs sedan ihop till en panoramabild utan synliga skarvar, enligt ett pressmeddelande.

Ansiktsigenkänning, blinkvarning och leendeavkänning finns också. Liksom såväl automatiska som manuella fotograferingslägen. Även HDMI-utgång för bildvisning på en HDTV.

GE E1250TW kommer i svart, silver och rött. Det rekommenderade cirkapriset ligger på 1 995 kronor.


/Elin Parmhed

Mer läsning

Annons