
Pekingkyckling

Vår Pekingkyckling är en enklare variant av Pekinganka med klassiska tillbehör. Rulla in tunna skivor av pekingankan med tillbehören i tortillabröd och njut!
4 personer
1 hel kyckling, cirka 1,4 kg
3 msk smör- & rapsolja
1 dl five spice-krydda (se recept nedan)
1 dl hoisinsås
Tillbehör:
8 små tortillabröd
1 dl hoisinsås
en halv gurka
10 cm purjolök, endast den vita delen
Sätt på ugnen på 200 grader. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör- & rapsolja med kryddan och pensla kycklingen runtom. Stek i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut kycklingen och pensla med hoisinsåsen runtom. Fortsätt steka ytterligare 30 minuter. Innertemperaturen ska vara 70 grader vid benet. Skär gurka och purjolök i stavar. Bena ur och skiva kycklingen tunt. Låt alla göra egna rullar genom att lägga kyckling och tillbehör på tortillabröd.
Five spice är en klassisk kryddblandning från det kinesiska köket som används till bland annat Pekinganka. Kryddan passar även bra till fläskkött och wok.
Receptet gäller för 1 dl
4 tsk hel vitpeppar eller szechuanpeppar
4 stjärnanis
4 tsk fänkålsfrön
2 tsk hela kryddnejlikor
4 tsk malen kanel
Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanel och förvara i en burk med lock.
Receptet kommer från Arla.