Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peka på Panasonic FX70

Pekskärm och ljusstark vidvinkel motsvarande 24mm är huvudattraktionerna hos nya Panasonics FX70.

Annons
Pekskärm och ljusstark vidvinkel motsvarande 24mm är huvudattraktionerna hos nya Panasonics FX70.

Den maximala ljusstyrkan på objektivet är 2,2 i vidvinkelläge. Det är 2/3-dels exponeringssteg ljusstarkare än 2,8 som är en vanlig ljusstyrka. Fördelen med hög ljusstyrka är att man kan fotografera i svagare ljus utan att behöva höja ISO-värdet och därmed försämra bildkvaliteten.

Det kompakta objektivet med 5 gångers optiskt zoomomfång är tappar en hel del i ljusstyrka i teleläge, ner till 5,9. Det är priset för att objektivet inte ska bli för stort.

Pekskärmen är 3 tum stor men inte så högupplöst, blott 230 000 bildpunkter. Fördelen är att man kan peka direkt på skärmen och ändra inställningarna. Det underlättar hanteringen.

Som alltid med en Panasonic har det lagt lite möda vid filmfunktionen som använder AVCHD Lite-formatet med effektiv H.264-komprimering. Det ger hög bildkvalitet utan att filmfilerna blir alltför stora.
Det går också att använda Motion-Jpeg-komprimering som är mer praktisk om man direkt vill kunna distribuera sina filmer.

Kameran väger 165 gram. Vi har inte fått något svenskt pris än.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild